Chick CoreaEn av de virkelig store legendene innen jazzen er Armando Anthony «Chick» Corea. Denne enormt begavede amerikanske jazzpianisten regnes som en av verdens mest innflytelsesrike musikere innen sjangeren. Han har spilt med de aller største og kan skilte med partnere som Miles Davis, Stan Getz og Herbie Hancock. Som sønn av en veletablert jazztrompetist ble ikke veien inn i jazzen lang. Allerede som fireåring satt han ved pianoet og ble inspirert av musikken faren spilte. Han har ingen formell musikalsk utdannelse, men utviklet sine ferdigheter mer eller mindre på egen hånd og i samspill med andre lysende talenter. På begynnelsen av 1970-tallet dannet han jazzfusiongruppen Return to Forever og er her i Norge trolig mest kjent for sine mange samarbeid med Trondheim Jazzorkester. I 2010 ble han forøvrig utnevnt til æresdoktor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Med 22 Grammy Awards på samvittigheten

Corea som også er kjent for å promotere Scientologikirken har i løpet av sin karrière mottatt hele 22 Grammy Awards. Det er bare tre andre i hele verden som kan skilte med flere slike priser. At han i tillegg kan vise til en nesten usannsynlig lang liste over priser han har vunnet gjennom årene, er neppe egnet til å overraske noen.

Chick, som i motsetning til veldig mange andre jazzlegender ikke er farget, er kjent for sitt utrolig brede repertoar. Fra mer rett frem klassisk jazz til avantgarde, fra bebop til fusion, barnesanger til kammermusikk, men kan også gå fra streiftog inn i vanskelig tilgjengelig musikk til symfonisk verk. Med sitt påtakelig innovative engasjement for sin musikk slutter han aldri å bryte ny mark.

De fleste forbinder nok Corea med pianisten Corea, men komponisten Corea er nok av et vel så stort format. Mange av hans komposisjoner tilhører standard repertoaret innen jazzen. Han er i det hele tatt veldig vanskelig å komme utenom og er fremdeles aktiv i en alder av 75 år.