Den som vil få med seg alt som hender i jazzverden kan ikke ligge på latsiden for det arrangeres noe et eller annet sted nesten til enhver tid. Tar man en titt på hva som skjer i Norge på jazz-fronten så oppdager man at Vossajazz går av stabelen rett før påske hvert år, samme helg som verdenscupen i alpint arrangeres på Voss. Her er spekteret bredt, for i tillegg til jazz, folkemusikk og etnisk musikk, har man «Badnajazz» for de minste, «Ekstremjazz», «Eldrejazz» og «UNGjaJAZZja!».

Senere om våren arrangeres to festivaler parallelt. Ukene 18 og 19 arrangeres nemlig Trondheim Jazzfestival, også kalt Jazzfest som med årene har vokst betydelig og betraktes nå som en nasjonal festival som i år har mer enn 60 poster på sitt program. Samtidig, det vil si i uke 18, arrangeres AnJazz på Hamar. Ana Brun var blant årets artister og bidro sterkt til en finalekveld som mang vil huske lenge.

Store festivaler midt på sommeren

Jazz Festival in KongsbergMidt på sommeren går Jazzfestivalen i Kongsberg av stabelen. Den avvikles i uke 27 hvert år. I år kan man lytte til fantastiske musikere som blant annet Melody Gardot som med sin egenartede stil, utrolig dyktige musikere og svært så sikre låtvalg helt sikkert kommer til å bli en stor suksess.

To uker etter går startskuddet for Moldejazz som har vokst til å bli en av de virkelig toneangivende festivalene i Europa. Den startet opp i 1961 og er således også en av Europas eldste. Men selv om den legger stor vekt på det etablerte og internasjonale musikklivet så passer man samtidig på å ha fokus også på de unge og lokale. Siden 1995 har man nemlig arrangert Jazzlogen. Det skjer i samarbeid med Ytre Suløens Jassensemble og er for lokal musikere i alderen 14 til 20 år. Slik skal etterveksten sikres.

Og dette er bare en liten bukett av alle festivaler på norgeskartet.